Sinterklaascadeau nodig voor jongens? Een aantal tips

Cadeaus kopen voor sinterklaas is leuk, maar soms kun je wel wat tips gebruiken als je geen inspiratie meer hebt. Jongens houden meestal van stoere cadeaus, maar ook creatieve cadeaus kunnen in de smaak vallen. Natuurlijk is de leeftijd ook van belang. In de speelgoedwinkels en op het internet kun je veel cadeaus kopen die leuk zijn voor jongens.


Speelgoed voor jongens

Sinterklaas cadeau voor een jongen

Veel jongens worden blij van speelgoed. Het is dan ook tip nummer één als je op zoek bent naar een geschikt sinterklaascadeau voor jongens. Er zijn voor elke leeftijd wel cadeaus te vinden. Als hij van auto’s houdt kun je hem een speelgoedvariant geven. Bij een ruimer budget kun je denken aan een auto die op afstand bestuurbaar is. De meeste jongens vinden het leuk om buiten te racen en dan is zo’n cadeau gegarandeerd een succes.

 

-

Zoetekauw? Geef hem sinterklaassnoep

Eens per jaar kan het geen kwaad om wat meer snoep te eten dan normaal. Bijna elke jongen zal blij zijn als je hem sinterklaassnoep als cadeau geeft. Chocoladeletters, pepernoten, marsepein… Er is veel te koop in de supermarkten. Vaak hebben ze een speciale sinterklaasafdeling ingericht. Je hoeft dus niet lang te zoeken. Tegenwoordig kun je zelfs snoepgoed via internet bestellen. Bovendien hoeft het helemaal niet veel te kosten. Zo kun je met een klein bedrag hem erg blij maken.


Een boekenwurm geef je een boek

Jongens die al kunnen lezen vinden het vast erg leuk om een boek te krijgen. In de boekhandel zijn voor elke leeftijd boeken te koop. Kleine jongens kun je plezieren met een kinderboekje over ridders en piraten. Is hij al wat ouder, dan zijn er veel stoere boeken verkrijgbaar waar hij urenlang leesplezier van heeft. Griezelboeken zijn bijvoorbeeld populair, maar ook boeken over zijn interesse zijn een optie. Houdt hij van dieren? Koop eens een plaatjesboek waarin hij daar alles over kan vinden.

Knutselspullen als cadeau

Ook jongens kunnen goed zijn in knutselen. Als hij thuiskomt van school met de mooiste werkjes, kun je ervoor kiezen om een knutselset cadeau te geven. In de sinterklaastijd kan hij Sint en Piet gaan tekenen. Na pakjesavond kun je bijvoorbeeld een vleermuis of een stoere ridder met hem gaan knutselen. Concreet kun je denken aan viltstiften, gekleurd papier, lijm en kleurboeken. Stickers worden ook erg gewaardeerd. Zulke spullen kun je vinden in de speelgoedwinkel, maar soms ook wel in supermarkten.