December: de feestmaand van het jaar

December is misschien wel de leukste maand van het jaar: het is namelijk de feestmaand waar velen naar uitkijken. De tijd om gezellig samen te komen met vrienden en familie en te genieten van de feesten die gevierd worden in december. Zo wordt in het begin van de maand Sinterklaas gevierd: vele cadeaus worden gegeven en gekregen en het is een groot feest. Tegen het eind van de maand komt iedereen samen voor het Kerstfeest en we sluiten de maand, en tevens het jaar, spetterend af met oud-en-nieuw.


Het Sinterklaasfeest

Tips voor cadeautjes voor kinderen

Sinterklaas is een feest voor jong en oud. Elk jaar is het weer een vrolijk feest waarbij men geniet van pepernoten en chocoladeletters. De intocht wordt natuurlijk ook groots gevierd: kortom het is een groot feest. Kinderen zetten hun schoentjes en hopen op wat lekkers, maar waar iedereen misschien wel het meeste naar uitkijkt is pakjesavond. Iedereen viert deze feestelijke avond op zijn eigen manier: de kinderen wachten vol spanning af of de Sint langs zal komen met zakken vol cadeautjes, en vrienden vieren het samen door cadeautjes voor elkaar te kopen.

 

-

Kerst

Met kerst staat samen zijn centraal. In de weken voor de kerstdagen wordt de kerstboom in huis gehaald en gezellig met zijn allen versiert. Veel mensen krijgen via hun werkgever een kerstpakket met vaak allerlei lekkers erin. Wie de radio aanzet hoort in deze periode een heleboel vrolijke kerstnummers voorbijkomen, waardoor je echt in de kerststemming komt. Tijdens de feestdagen komen familie en vrienden samen om te genieten van een gezellige dag en een lekker diner. Velen gaan hiervoor uit eten bij een goed restaurant of bereiden thuis een lekkere maaltijd voor. Kerst is een feest dat door bijna iedereen wel uitgebreid gevierd wordt.


Oud-en-nieuw

Tijdens oud en nieuw vieren we dat het oude jaar te einde is gekomen en er een nieuw jaar begint. Centraal staan natuurlijk de oliebollen, die thuis gebakken worden of gehaald worden bij de plaatselijke oliebollentent. Om tien voor twaalf begint het aftellen naar het nieuwe jaar. Wanneer het twaalf uur is, wenst iedereen elkaar een goed nieuw jaar onder het genot van een glas champagne. Daarna rent iedereen naar buiten om te genieten van het vele vuurwerk wat de lucht siert. Op deze manier wordt het nieuwe jaar feestelijk ingeluid