Ingrediėnten:
- 500 gr suiker
- 2 eetlepels cacaopoeder (mag ook koffie of vanille zijn)
- 1,5 dl melk
- Vormpjes
Bereidingswijze:
Doe de suiker in een pan en roer er het cacaopoeder door. Giet er zoveel melk op dat de bovenkant van de suiker net vochtig is (ongeveer 1,5 dl). Breng het op laag vuur langzaam aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten, regelmatig roerend, bruisend koken. Om te kijken of het klaar is haal je een lepel door de pan. Als de druppels een draad trekken als ze van de lepel vallen is het klaar.
Neem de pan van het vuur en blijf roeren tot het mengsel is afgekoeld en dof is geworden. Doe dan het mengsel direct in de vormpjes, druk het iedere keer goed aan zodat je mooie gevulde en vooral gladde vormpjes krijgt. Dit moet je wel een beetje snel doen, want anders gaat het al weer stollen.
Na ongeveer 15 minuten moet je de vormpjes omdraaien. Dit doe je door ze eerst een beetje los te maken van het bakpapier. Het beste kan je dit doen door een beetje heen en weer te gaan met de bakplaat. Draai de vormpjes om en laat deze kant ook weer goed drogen. Na weer ongeveer 15 minuten kan je de vormpjes eraf halen. Let goed op dat ze wel droog zijn anders gaan ze stuk.