Het geheim van de juiste schoencadeautjes

’Oh kom maar eens kijken, wat ik in mijn schoentje vind. Alles gekregen, van die beste Sint’. Zo’n reactie, daar doe je het natuurlijk voor. Maar hoe pak je dit aan? Hoeveel besteed je aan schoencadeautjes en hoe vaak laat je je kinderen de schoen zetten? Je bent hierin natuurlijk in alle opzichten vrij om je eigen keuzes te maken en iedereen pakt dit anders aan, maar hier volgen een aantal handige tips voor de Pieten die de schoenen gaan vullen.


Mogen we vanavond onze schoen zetten?

Tips voor schoencadeautjes

Dit is een vraag die ouders regelmatig te horen krijgen, als ze geluk hebben tenminste. Veel kinderen zullen ook verkondigen dat ze de schoen gaan zetten, of zelfs alle schoenen die ze hebben. Natuurlijk heeft het pas zin de schoen te zetten als Sinterklaas weer met de stoomboot uit Spanje is gearriveerd. Je bent er vrij in de kinderen iedere avond de schoen te laten zetten, maar veel ouders doen dit bijvoorbeeld alleen in de weekenden (in de schoolweek is er toch geen tijd om gelijk met cadeautjes te spelen).

 

-

Wat zijn geschikte schoencadeautjes

Ook hierin zullen de meningen sterk uiteenlopen. Er zullen vast kinderen zijn die een bestuurbare auto of een nieuwe Baby born in hun schoen krijgen. Maar over het algemeen kopen mensen niet al te grote cadeaus voor de schoen, het is best handig als het cadeautje enigszins in de schoen past. Ook het bedrag dat voor schoencadeautjes gehanteerd wordt is meest niet heel hoog, zo tussen de 2 en de 10 euro. Wat ook handig is: veel speelgoedwinkels hebben in de sinterklaastijd speciaal een schap ingericht met kleinigheidjes voor in de schoen.

Voorbeelden van succesvolle schoencadeautjes

Welke cadeautjes doen het altijd goed in de schoen? Nu wisselt dit natuurlijk per kind en houd bij het shoppen rekening met de interesse van het kind, maar bij geschikte cadeaus kun je bijvoorbeeld denken aan: knikkers, een klein (3d) puzzeltje, een trapveer, een geduldspelletje, een zaklampje, klein setje met stiften, enzovoort. Voor ideeën kun je ook bij een online winkel het te besteden bedrag tussen de 0 en 10 euro zetten, je hoeft het niet per se hier te kopen, maar je krijgt wel nog meer inspiratie voor het ultieme: ‘Oh kom maar eens kijken’-gevoel.