Schoen zetten

>>> Vanaf de 3e zaterdag in november mogen de schoenen weer gezet worden

Schoentje zetten

De Sint is weer in het land en de intocht is groots gevierd en dat betekent natuurlijk dat kinderen hun schoentje weer mogen zetten. Voor het slapen gaan plaatsen de kinderen hun schoentje voor de deur of bij de haard waarna ze liedjes zingen en eventueel een geschenkje voor de Sint, zijn Pieten of het paard achterlaten. Er zijn een heleboel liedjes die de kinderen uit volle borst mee kunnen gaan zingen. Wanneer ze de volgende dag wakker worden, rennen ze naar beneden om te zien of de Sint wat lekkers heeft achter gelaten.

 

-

Cadeautjes voor Sint en Piet

Schoen zetten voor Sinterklaas

Niet alleen de kinderen worden verwent met cadeautjes en snoepgoed, maar de Sint en zijn Pieten ontvangen meestal ook een groot aantal mooie tekeningen of andere geschenken. Vaak maken kinderen ook een mooie tekening voor de Sint of Piet om deze achter te kunnen laten in hun schoentje, wanneer ze deze mogen zetten. Ook het paard van de Sint, Amerigo, wordt doorgaans niet vergeten, want er zit ook geregeld een wortel, appel of wat hooi bij voor hem. Nadat er gezongen is voor de Sint worden deze cadeautjes in de schoen gestopt, zodat de Sint ze mee kan nemen en er wat lekkers voor in de plaats terug kan zetten.

Zingen voor de Sint

Voordat de schoen gezet wordt, moet er natuurlijk gezongen worden. Er bestaan een heleboel Sinterklaasliedjes die je kinderen kunnen zingen tijdens het schoentje zetten. Hopelijk hoort de Sint het gezang en zullen de schoentjes gevuld zijn wanneer ze de volgende ochtend weer wakker worden. Ook wanneer de schoen gezet wordt op school, zullen de kinderen vaak met zijn allen een aantal Sinterklaasliedjes zingen in de hoop dat de schoen natuurlijk goed gevuld zal worden. Het zingen van liedjes tijdens het zetten van de schoen is een echte traditie bij het Sinterklaasfeest.