Het Sinterjournaal

>>> alles over het leukste journaal van Nederland

Sinterklaasjournaal

Het Sinterklaasjournaal is een journaal dat, gedurende de Sinterklaas periode, dagelijks wordt uitgezonden op televisie. Het bespreekt de gebeurtenissen omstreeks de Sint en zijn Pieten en natuurlijk de pakjes. Het is een journaal voor kinderen dat volledig in het teken staat van Sinterklaas. Het programma wordt elke avond uitgezonden rond etenstijd, waardoor de kinderen nog niet op bed liggen en ze dus kunnen genieten van dit journaal. Elke aflevering staat in het teken van een bepaalde gebeurtenis, net als een echt journaal. Elk jaar bevatten de afleveringen ook een verhaallijn, welke natuurlijk jaarlijks anders is.

 

-

Inhoud van het journaal

Het Sinterklaas journaal gaat een aantal dagen voor de jaarlijkse intocht van Sinterklaas van start. Tijdens deze afleveringen worden de kinderen op de hoogte gehouden van de gebeurtenissen rondom het vertrek vanuit Spanje en de aankomst van de Sint in ons land. Tijdens de intocht van Sinterklaas is er een extra lange aflevering die live verslag doet van de intocht waarbij de Sint verwelkomd wordt in ons land en je op de hoogte wordt gehouden van de intocht. Daarna is er elke avond een aflevering van het Sinterklaasjournaal met het nieuws van de dag en het wordt afgesloten met het Pietenweer.

Rode draad door de afleveringen

Leukste journaal van Nederland

Elk jaar is er ook een verhaallijn, of rode draad te volgen door de afleveringen. Naast het feit dat er verslag gedaan wordt van de huidige situatie in het Pietenhuis of rond de verjaardag van de Sint, is er ook een terugkerend verhaal in het Sinterklaasjournaal. Dit is elk jaar anders, zo kan er bijvoorbeeld een probleem zijn met de pakjes wat de Pieten proberen op te lossen of is het grote boek van de Sint kwijt waar alle verlanglijstjes van de kinderen in staan. Op deze manier blijft het ook spannend voor de kinderen om te kijken naar het Sinterklaasjournaal.