Sinterklaas liedjes

>>>Sinterklaasliedjes horen bij het Sinterklaasfeest

Sinterklaas liedjes

Sinterklaas zonder liedjes is geen echte Sinterklaas. Daarom moet er gezongen worden. Kijk hier voor de leukste Sinterklaas liedjes, van de oude klassiekers tot nieuw en eigentijds en zing vooral mee.

 

-

Sinterklaasliedjes

Het Sinterklaasfeest is een feest jaarlijks in december gevierd wordt. De Sint komt weer naar ons land om iedereen te verblijden met mooie geschenken en lekker snoepgoed. Tijdens de jaarlijkse intocht wordt de Sint feestelijk verwelkomd en bij zo’n feestelijke gebeurtenis horen natuurlijk de vrolijke Sinterklaasliedjes. Er bestaan een heleboel liedjes die tijdens dit feest gezongen worden. Ze worden met name gezongen tijdens de intocht, het schoentje zetten of bij een bezoek van Sinterklaas op school. Een groot aantal van de liedjes bestaan al een lange tijd en worden doorgeven van generatie op generatie. De oudste liedjes stammen zelfs uit de zestiende eeuw.

Bekende Sinterklaasliedjes

Er zijn een aantal Sinterklaasliedjes die vrijwel iedereen kent en welke elk jaar weer gezongen worden door de kinderen. Zo is bijvoorbeeld het lied ‘zie ginds komt de stoomboot’ elk jaar te horen tijdens de intocht van Sinterklaas. Verder bestaan er ook nog klassiekers die gezongen worden tijdens het schoentje zetten of op school tijdens een bezoek van Sinterklaas zoals ‘Sinterklaas kapoentje’, ‘daar wordt aan de deur geklopt’ en ‘O, kom er eens kijken’. Natuurlijk is er ook een bekend lied voor wanneer de Sint weer vertrekt zoals ‘Dag, Sinterklaasje’. Stuk voor stuk zijn dit klassiekers die vrijwel iedereen kan meezingen.

Moderne Sinterklaasliedjes

Elk jaar worden er ook weer nieuwe liedjes verzonnen voor het Sinterklaasfeest. Dit zijn liedjes die geleerd worden op school of vrolijke hits die voorbij komen op televisie. In de loop der jaren zijn er een groot aantal televisieprogramma’s en films gemaakt die betrekking hebben op het Sinterklaasfeest, waardoor het aantal Sinterklaasliedjes enorm is toegenomen. Dit zorgt natuurlijk voor dat kinderen naast de klassieke liedjes ook deze nieuwe nummers kunnen meezingen. In de films worden veel van deze nummers gezongen door de Pieten en vaak in combinatie met een vrolijke videoclip.