Sinterklaasmoppen

>>> alles over het maken van lekkers voor het heerlijke avondje

Op het Sinterklaasfeest hoort natuurlijk gelachen te worden. Dit gebeurt natuurlijk sowieso maar een leuke grap of mop over Sinterklaas of zijn zwarte pieten valt natuurlijk altijd in de smaak. Weet je zo geen Sinterklaasmoppen? ,wees niet getreurd en kies hieronder de leukste uit om te vertellen. Succes op lachen is gegarandeerd. :)

 

 

Bericht van Sint

-

Zwarte piet wil pepernotentaart

>>> en gaat dus naar de bakker

Een zwarte piet komt bij de bakker en vraagt: "Heeft u ook pepernotentaart?" De bakker zegt: "Nee, die heb ik niet." De zwarte piet kijkt nog even rond en loopt dan weer de bakkerij uit.
De volgende dag komt de zwarte piet weer de bakkerij binnen en vraagt weer: "Heeft u ook pepernotentaart?" Weer zegt de bakker: "Nee." En weer gaat de zwarte piet zonder iets te kopen de winkel uit. Dit herhaalt zich een aantal dagen en de bakker begint te twijfelen: Zal ik dan toch maar een pepernotentaart maken?
Als de zwarte piet de bakkerij weer binnen komt en weer vraagt: "Heeft u ook pepernotentaart?" zegt de bakker trots: "Ja, die hebben we."
Zegt de zwarte piet: "Vies he!”

Twee zwarte pieten lopen over het dak

>>> en dan glijdt er één uit!

Twee zwarte pieten lopen over het dak, waarbij een van hen over een dakpan uitglijd. 'Wie is daar?' roept een kindje. De eerste zwarte piet reageerde met een natuurgetrouw 'Miauw'. Het kindje gaat weer lekker slapen. Maar als de andere zwarte piet ook uitglijd wordt het kind weer wakker en roept opnieuw 'Wie is daar?' 'Nog een kat,' roept de andere zwarte piet.

Langste paard

>>> want er moeten veel pieten op

Gaat een zwarte piet naar een de stallen van sinterklaas en vraagt aan de paardenpiet en vraagt: "Kan ik een paard een tijdje lenen?" Zegt de paardenpiet: "Hoe lang wil je hem hebben?" Zegt de zwarte piet: "De langste die je hebt want we zijn met vijf zwarte pieten."

Beroep op hoog niveau

>>> op de Pakjesboot van Sinterklaas

Ene zwarte piet tegen de andere: 'Hoe gaat het?' 'O, prima. Er werken nu al 150 man onder me.' 'Zo ...' 'Ja, ik zit in het kraaiennest op de boot van Sinterklaas.'

Veel pakjes

>>> maar een kinder hand is gauw gevuld!

Als zwarte piet in zijn ene hand 12 pakjes heeft en inde andere hand 20. Wat heeft hij dan?
Antwoord: Hele grote handen.

Pakjesboot maakt water

>>> gelukkig is reparatiepiet ook aan boord

Sinterklaas vaart met z'n pakjesboot op zee.
Plotseling stoot het schip op een rots. 
Er zit een gat in de bodem waardoor het water naar binnen gutst.
Maar dan komt 1 van de Pieten op een idee en begint ernaast nog een gat te boren.
"Piet, wat doe je nou?" roept Sint. 
Zegt Piet, "Zo kan het water er ook weer uitstromen...

Nieuwe piet snapt het niet

>>> maar gelukkig helpt Sinterklaas een handje

De nieuwe zwarte piet staat wat hulpeloos bij de papierversnipperaar. 'Kan ik helpen?' vraagt Sinterklaas. 'Ja,' zegt hij. 'Hoe werkt dat ding?' 'Heel simpel,' zegt Sinterklaas, pakte alle sinterklaasgedichten stopte ze in de versnipperraar.
'Bedankt Sinterklaas, maar waar komen de kopieën er nu uit?'

Slome piet

>>> kan hij nou helemaal niets snel doen?

Sinterklaas tegen een zwarte piet :'Je pakt langzaam in. Je schrijft langzaam gedichten, je loopt langzaam over de daken. Is er dan helemaal niets dat jou vlug afgaat?' Zwarte piet: 'Oh, jawel hoor. Ik ben vlug moe.'

Sinterklaas naar de kermis

>>> maar niet in de botsautootjes

Sinterklaas gaat naar de kermis en besluit een waarzegster te bezoeken. Hij stapt de tent binnen en vraagt hoe duur het is. Waarzegster: 'Twee vragen kosten honderd euro' Sinterklaas: 'Is dat niet wat duur?' Waarzegster: 'Inderdaad! En wat is uw tweede vraag?'

Amerigo voelt zich niet lekker

>>> gelukkig heeft Sinterklaas het nodige gereedschap

Het paard van Sinterklaas is ziek en Sinterklaas laat de dierenarts komen. Terwijl de dierenarts Amerigo onderzoekt blijft Sinterklaas buiten de stal wachten. Na een tijdje komt de dierenarts naar buiten en vraagt om een schroevendraaier. Sinterklaas geeft hem een schroevendraaier en wacht gespannen af. Even later komt de dierenarts terug en vraagt om een hamer en een beitel. Sinterklaas is erg geschrokken en geeft de hamer en beitel. Weer een tijdje later komt de dierenarts terug en vraagt om een grote zaag. Sinterklaas schrikt enorm en vraagt: Het komt toch wel goed met Amerigo? Dat weet ik niet, zegt de dierenarts. Ik kan mijn koffertje nog niet open krijgen…